TEXTILIUM TEAM

Textilium zegt PROOST! tegen Tilburg Textielstad

Graag maak ik met mijn vrouw en 3 kinderen een rondje door onze prachtige, levendige stad. Een stad die zich in rap tempo verder ontwikkelt. Vanuit Bureau BONK, ontwikkel en coördineer ik stadsevenementen en andere creatieve concepten".

Joris van Riel,
bedenker van Textilium Futura

Met Textilium Futura hebben we een evenement bedacht waarbij heel veel mooie facetten van Tilburg samen gaan vallen en zichtbaar worden voor het grote publiek. We maken van Tilburg hét podium voor de gehele textielindustrie. Daardoor creëren we kansen voor textielbedrijven, studenten, kunstenaars en de gemeente Tilburg. En voor jou natuurlijk, om te genieten van prachtige voorstellingen en beeldende kunst en iets op te steken over hoe de textielindustrie zich ontwikkelt.

"Als jonge onderneemster voel ik me vereerd mijn kennis en vaardigheden in te zetten om Tilburg als textielstad in ere te herstellen".

Bo Broers,
creatief adviseur

Ik ben niet bezig met een gat in de markt, maar het gat in de maatschappij te vullen, waarbij duurzaamheid en innovatie in de textielindustrie voor mij centraal staan. Mijn bedrijf 20BO Lifestyle dient als inspiratiebron voor ambitieuze mannen en vrouwen en geeft handvatten om een stijlvolle, duurzame levensstijl te kunnen integreren. 

"Als trombonist en tubaïst heb ik zo’n beetje alle soorten muziek gespeeld. Op dit moment ben ik trombonist van de Bosnian tropical electro band This is LOVSKI. Daarnaast arrangeer en componeer ik vooral".

Ron Antens,
bestuurslid Textilium Futura

Tot nu toe zijn mijn grootste composities twee musicals: Moordhoek, het tragische verhaal van Marietje Kessels en Hier adem ik vrij, het turbulente leven van Willem II en Anna Paulowna, (in oktober 2021 in Theaters Tilburg te zien). Vooral mijn activiteiten op het gebied van muziektheater brachten mij op het pad van Textilium Futura. Het idee is om in 2024 tijdens Textilium een grote muziektheaterproductie in Theaters Tilburg neer te zetten die uiteraard met textiel te maken heeft.

"Als kind heb ik ooit samen met mijn moeder een tafelkleed geknoopt, maar daar houdt mijn bijdrage aan het creëren van textiel wel mee op".

Peter van Noppen,
communicatie

Als import-Tilburger (ik woon hier nu 37 jaar) is het textielverleden dat op de een of andere manier in het DNA van alle Tilburgers terecht is gekomen ook in mijn systeem terechtgekomen. Met heel veel plezier werk ik dan ook mee om van Textilium Futura een succes te maken door effectieve communicatie en inspirerende verhalen.

Ik ben bekend als De Manager. Onder deze naam sta ik namelijk regelmatig als DJ op het podium. Mijn ritmegevoel deed ik ruim 10 jaar lang op als drummer, maar met meer dan 400 shows vanaf 2014 weet ik mijn weg ook achter de draaitafels te vinden".

Dirk Stolk,
bestuurslid Textilium Futura

Ik trad op als DJ op festivals als We Are Electric, Amsterdam Dance Event, Solar, Paaspop, Freeride Week (Frankrijk) en Sziget Festival (Hongarije). Ook  was ik support-act voor onder andere De Jeugd Van Tegenwoordig en Zwangere Guy, in zalen als 013, Effenaar en Ziggodome. Verder heb ik een eigen evenementenorganisatie en boekingskantoor, HENG. Binnen het team van Textilium Futura hou ik mij vooral bezig met de muziek en programmering.

"Als one-stop-multimediamaker maak ik graag deel uit van het Texitilia Futura-team. Wat een mooie manier om Tilburg op een inspirerende manier voor het voetlicht te brengen".

Tom Pijnenburg,
web, video

Met mijn bedrijf Gilaworks bouw, host en onderhoud ik websites en maken we (korte) films. Graag zet ik deze takken van sport in om voor Textilium Futura een boeiende en informatieve website te maken. Maar vooral ook om te helpen een organisatie op te bouwen die met veel plezier bedrijven, onderwijsinstellingen en kunstenaars in de spotlights zet.

Textilium